Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Цьогоріч у бюджеті Львівської області на освіту заклали 660 млн грн

У 2012 році в обласному бюджеті Львівщині на освіту заклади 660 млн грн, це на 24% більше, ніж минулого року. Про це сьогодні, 3 січня, заявив Михайло Брегін, начальник головного управління освіти Львівської ОДА під час слухання щодо розгляду обласного бюджету Львівської області на 2012 рік.

«Бюджет більш-менш збалансований, але хотілось більше, хоча видно перспективу розвитку. Окрім того, ми будемо застосовувати мотиваційні механізми. Тобто, якщо закладаються кошти у місцевих бюджетах, то будуть надходити субвенції ще й з обласного бюджету», - сказав він.

За його словами, основні видатки підуть на виплату заробітної платні -20%. Також на комунальні послуги, харчування тощо.

Зокрема, на харчування школярів у школах-інтернатах планують виділити 24 млн грн. Відтак, денна вартість харчування однієї дитини становитиме 39 грн, раніше - 36 грн.

7, 5 млн грн - на підтримання мережі дитячих садочків.

«На сьогодні Львівщині потрібно ще 87 шкільних автобусів, аби було 100% забезпечення школярів доїздом до шкіл. У держбюджеті на програму «Шкільний автобус» передбачено 320 млн грн, торік було тільки 75 млн грн. Ми очікуємо отримати близько 40 автобусів»,- наголосив Михайло Брегін .

Також 6 млн грн передбачено на оздоровлення сиріт і напівсиріт шкіл-інтернатів та 3 млн грн. для оздоровлення дітей сиріт.

«Найбільша проблема на сьогодні - підключення шкіл до мережі Інтернет. Отож, в бюджеті на це ми заклали 1 млн грн. Також сподіваємося отримати якісь кошти з державного бюджету»,- сказав він.

Окрім того, Брегін заявив, що цього року на Львівщині планують відрити 60 дошкільних навчальних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ