Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч в області на продаж виростили 45 000 ялинок

Цьогоріч для Львівщині виростили 45 000 ялинок, з них 41 000 смерек та 4 000 сосен. Деревця вирощують на спеціально створених плантаціях загальною площею 60 гектарів. Відповідно на цій території можна вирубувати ялинки без шкоди для лісу. Орієнтовні ціни на ялинки висотою 2-3 метри будуть в межах 20-30 грн за смереку і 8-10 гривень за сосну. Відпуск новорічних ялинок буде проводитись по товаро-транспортних накладних (ф-1ТН), скріплених гербовою печаткою лісогосподарського підприємства за підписом лісничого та бухгалтера лісництва.
На автодорогах, залізничних та автобусних станціях будуть створені тимчасові пости з працівників лісової охорони, правоохоронних органів, органів екобезпеки для перевірки законності придбання та перевезення новорічних ялинок. Штрафи за незаконно зрубану новорічну ялинку в лісах загального користування становлять від 110 до 125 гривень. Найбільш напружена ситуація із незаконними заготівлями ялинок залишається у Старосамбірському та Турківському районах. Тому до цієї ялинкової кампанії будуть залучатись підрозділи „Беркут” для патрулювання доріг, перевірки електропоїздів та ринків міста Львова.
Львівське обласне управління лісового господарства звернулося з листом до начальника Львівської залізниці з проханням про продовження тривалості зупинки на станції Ясениця-Замкова у напрямку Львова на 15 хвилин з 20 грудня 2006 року по 5 січня 2007 року та заборонити масове перевезення новорічних ялинок в електропоїздах. Про це сьогодні під час наради повідомив начальник сектору охорони природи Львівського обласного управління лісового господарства Мирослав Пилипів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ