Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Цьогорічна весна прийшла до українців з морозами та загрозою масштабних відключень тепла

Початок весни 2018-го року разом із морозами приніс українцям і загрозу масштабних відключень тепла, - політична партія "Наш край".

Перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелома доповів Президенту про ситуацію у газотранспортній системі  України. Надходження в Україну – 439,0 млн. кубічних метрів газу з урахуванням транзиту, який Україна виконує за контрактними зобов’язаннями. В газовому балансі власний видобуток склав 57,2 млн кубічних метрів. Відбір з підземних газосховищ – 112,3 млн кубічних метрів. Надходження з Російської Федерації – 0 млн кубічних метрів. Надходження з країн Європейського Союзу – 4,5 млн кубічних метрів (станом на 6.00 ранку), станом на 10.00 – вже 29,4 млн куб.

Раніше Прем’єр-міністр, профільні міністри та керівництво “Нафтогазу” заявляли, що Україна має достатньо енергоресурсів для проходження опалювального сезону 2017-2018 років. Але на початку березня цих запасів виявилося недостатньо та уряд запровадив “режим економії” для української економіки. Окрім того, він вимушений тепер закупати газ у Європі за цінами, які сьогодні найвищі в опалювальний сезон. 

Некомпетентність уряду свідчить про неготовність забезпечити безперебійне постачання тепла українцям та стабільне функціонування паливно-енергетичного сектору. Кабмін вирішив перекласти цю проблему на простих українців, і, що обурює, на українських дітей. Скасування навчання у всіх навчальних закладах – це відсутність відповідальності перед нашим майбутнім. Зниження опалення в навчальних закладах може призвести до виморожування закладів нижче допустимої санітарної норми, що, у свою чергу, призведе до спалахів хвороб та епідеміологічної кризи.

Як заявив голова Львівського обласної організації політичної партії «Наш край» Мирослав Хом’як, партія вимагає від ГПУ та СБУ провести розслідування щодо злочинної халатності членів уряду та керівництва “Нафтогазу” у період опалювального сезону та незабезпечення населення теплом. Також партія вимагає терміновий звіт уряду у Верховній Раді щодо плану дій виходу із цієї критичної ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ