Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогорічне ЗНО в Україні не має аналогів у світовій практиці – Ігор Лікарчук

Жодна країна світу не стикалася з такою кількістю тестів, які необхідно буде провести у 2008 році в усіх областях України під час зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти. „Ми вважаємо, що 1 мільйон 600 тисяч тестувань – це значний обсяг роботи. Це проблемно для нас, але добре для тих, хто хочуть отримати сертифікати УЦОЯО. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
„У бюджеті на 2008 рік закладено 45 мільйонів гривень на проведення тестувань, але ми очікуємо у зв’язку із внесенням змін до бюджету в березні, що фінансування буде збільшене”, – розповів Ігор Лікарчук. Він зазначив, що тільки на виготовлення зошитів із тестовими завданнями для 520 тисячі учасників ЗНО з української мови та літератури необхідно 35 мільйонів гривень.
Він наголосив, що завдання є адекватними до шкільних програм, тести готували 64 творчі групи. Вони підготували 45 варіантів тестових завдань. Який варіант друкуватимуть, не відомо нікому із тестологів. Завдання, які пропонуватимуть учням, будуть обов’язково апробовані.
Як розповів Ігор Лікарчук, зареєструватися на проходження ЗНО учні зможуть до 20 лютого. Пробні тестування будуть вкінці березня. Перші тестування з історії України заплановані на 22 квітня, а останні не пізніше 9-10 липня. „Дату, коли діти зможуть отримати сертифікати, не можемо повідомити, бо зрозуміло, що на друкування та розфасовку у конверти 1 600 000 сертифікатів УЦОЯО потрібен буде час”, – розповів Ігор Лікарчук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ