Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогорічні абітурієнти вступали на 20 спеціальностей водночас

Половина цьогорічних вступників подавали документи лише до одного навчального закладу на кілька спеціальностей, однак є й такі випускники, які подали копії сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання у кілька вишів по всій Україні. Деякі абітурієнти подали у приймальні комісії по 20 копій сертифікатів ЗНО. Такими є дані опитування, яке провело Товариство Лева серед вступників трьох вишів Львова – Національного університету «Львівська політехніка», Національного університету імені Івана Франка та Національного лісотехнічного університету.

За даними опитування, у перші тижні вступної кампанії абітурієнти подавали документи на більш престижні спеціальності, а згодом, вочевидь, звіривши свій рейтинг у системі «Конкурс», почали активніше нести копії сертифікатів на менш престижні факультети.

23 % опитаних вступників приїхали з інших областей України, більшість вступників у Лісотехнічний університет – з сільської місцевості, у Політехніці та ЛНУ ім.. І Франка найбільше абітурієнтів зі Львова та області.

Загалом було опитано 325 абітурієнтів. З кожного вишу опитували вступників двох спеціальностей - найбільш та найменш рейтингової за підсумками вступної кампанії 2008 року. У Лісотехнічному університеті найбільш рейтинговою є спеціальність «Облік та аудит», найменш престижною - «Лісозаготівля», в ЛНУ – «Фінанси та кредит» і «Фізика», відповідно, у Політехніці – «Економіка підприємств» та «Радіоелектронні препарати».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ