Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цукор в Україні подорожчає, але несуттєво – Іван Стефанишин

Цукор в Україні може подорожчати, але несуттєво. Про це в коментарі «Гал-info» зазначив заступник голови ЛОДА Іван Стефанишин.
«Собівартість виготовлення цукру поступово росте, так само, як і на інші товари, і тому виробники можуть дещо підняти відпускні ціни на цукор, але дуже несуттєво, оскільки з іншого боку, на ринку є понад 1 млн тонн зайвого цукру, і якщо виробники піднімуть відпускні ціни, наслідком чого буде подорожчання їхнього цукру на ринку, то в них його ніхто не купуватиме», – зазначив він.
Нагадаємо, що сьогодні президент Національної асоціації цукровиробників «Укрцукор» Микола Ярчук заявив про те, що до кінця року відбудеться підвищення цін на цукор.
«На сьогодні заводи відпускають цукор по 2,6-2,7 тис. грн за тонну, і така відпускна ціна для них є збитковою. Реальна собівартість цукру становить 3,1 тис. грн за тонну, і ціна повинна піднятися до цієї собівартості», - сказав Ярчук. З його слів, тенденція до підвищення ціни вже відзначається, і, швидше за все, ще до Нового року ціна почне підвищуватись.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ