Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК може запланувати вибори на 2011 рік

У понеділок Центральна виборча комісія може розглянути питання про оголошення виборчого процесу з виборів до парламенту.

Про це заявив заступник глави ЦВК Андрій Магера, повідомляє УНІАН.

"Звичайно, у нас планується чергове засідання, незалежно від того, чи необхідно було б оголошувати виборчий процес, чи ні. Є поточні питання, які потрібно розглядати. Тому я не виключаю, що в понеділок (22 листопада), зокрема, ми будемо розглядати питання щодо оголошення початку виборчого процесу", - сказав Магера.

Водночас, заступник голови ЦВК не став прогнозувати можливі результати голосування з цього приводу.

"Подивимося, яким буде голосування. На цьому і зупинімося, бо важко прогнозувати, яким воно буде в понеділок", - додав він.

Магера вважає, що для проведення парламентських виборів у жовтні 2012 року необхідно внести зміни у Конституцію, але це неможливо зробити до 22 листопада, коли, згідно з чинним законодавством, повинен бути оголошений виборчий процес.

Він уточнив, що "при бажанні таких виборів така норма Конституції може бути змінена не раніше 1 лютого 2011 року".

"Якщо ми говоримо про чинну норму і підходимо до неї з юридичної, а не з політичної точки зору, то оголошення виборчого процесу має відбутися в понеділок (22 листопада), якщо не буде рішення Конституційного Суду", - зазначив заступник глави ЦВК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ