Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК не зареєструвала ініціативну групу на чолі з міським головою Червонограда Іваном Чудійовичем, яка ініціює проведення всеукраїнського референдуму з питання зняття депутатської недоторканності з депутатів всіх рівнів

Центральна виборча комісія відмовила 20-м менканцям Червонограда на чолі з головою міста Іваном Чудійовичем у реєстрації ініціативної групи всеукраїнського референдуму з доцільності чи недоцільності зняття депутатської недоторканності з депутатів всіх рівнів — повідомляє офіційний сайт ЦВК. Таке рішення Центральна виборча комісія прийняла 10 лютого 2006 року.
Як повідомляє Комісія, 4 січня у Червонограді відбулися збори громадян України для утворення ініціативної групи всеукраїнського референдуму, в яких згідно з протоколом цих зборів взяли участь 206 осіб.
«Перевіркою відповідності поданих до Центральної виборчої комісії документів вимогам Закону України “Про всеукраїнський та місцеві референдуми” (далі – Закон) встановлено, що документи зборів не відповідають вимогам цього Закону», — йдеться у відмові ЦВК зареєструвати ініціативну групу.
Зокрема, як повідомляє комісія, в документах на реєстрацію ініціативної групи, відсутні підписи голови та секретаря зборів під документами про проведення зборів, списком учасників зборів та документами, у якимх вказується точне формулюванням питання, що пропонується винести на референдум. Крім цього, як повідомляє ЦВК, з порушеннями відбувалася реєстрація учасників зборів і лише щодо 39 осіб, які підписалися, що підтримують проведення референдуму, зазначено назву населеного пункту, де вони мешкають.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ