Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК оголосила офіційні результати виборів за партійними списками

Центральна виборча комісія офіційно оголосила і підписала протокол про підсумки голосування на позачергових виборах народних депутатів 26 жовтня в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Повідомив Укрінформ.

Відповідний протокол члени ЦВК підписали в режимі засідання пізно ввечері в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Разом з тим заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що підписала протокол з окремою думкою, оскільки до комісії надходили звернення щодо фальсифікацій виборів.

Таким чином, у результаті голосування українців до Верховної Ради VIII скликання проходять 6 політичних сил: «Народний фронт» (22,14%), «Блок Петра Порошенка» (21,81), «Самопоміч» (10,97), "Опозиційний блок» (9,43), «Радикальна партія Олега Ляшка» (7,44) та «Батьківщина» (5,68)

ВО «Свободі» не вистачило лише 0,29% голосів, аби подолати 5-ти відсотковий бар'єр і також потрапити до нового парламенту.

Крім того, за КПУ проголосувало 3,88% виборців, «Сильну Україну» Сергія Тігіпка - 3,11%, «Громадянську позицію» Анатолія Гриценка - 3,10%, «Всеукраїнське аграрне об'єднання «ЗАСТУП» - 2,65%, «Правий сектор» - 1,80%.

Інші 17 партій набрали менше 1 відсотка. Зокрема, найменше голосів - по 0,05% отримали політична партія «Конгрес Українських Націоналістів» та «Ліберальна партія України».

За списками партій народними депутатами стають 64 представники від "Народного фронту", 63 - від БПП, 32 - від "Самопомочі", 27 - від "Опозиційного блоку", 22 - від " "Радикальної партії Ляшка", 17 - від "Батьківщини".

Відповідно до чинного законодавства, наразі особи, які пройшли до Верховної Ради у списках партій, повинні у 20-денний термін подати до Центрвиборчкому необхідні документи для їх реєстрації народними депутатами України.

Нагадаємо, у ході позачергових парламентських виборів українці обрали 423 народних депутати - 225 за партійними списками та 198 мажоритарників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ