Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК порахувала 99,24% протоколів: розрив між ПР і «Батьківщиною» скоротився до 4,6%

ЦВК продовжує оновлювати проміжні результати голосування на парламентських виборах в Україні. Партія регіонів і КПУ так само втрачають голоси, у той час як «Батьківщина», «УДАР» і «Свобода» впевнено продовжують відвойовувати собі частки відсотків, скорочуючи розрив до мінімуму.

30 жовтня за результатами обробки Центрвиборчкомом 98,59% протоколів на виборах до Верховної Ради-2012 до парламенту проходять Партія регіонів, що набрала 30,07% голосів, «Батьківщина» - 25,47% , «УДАР» - 13,93% , КПУ – 13,20% , «Свобода» – 10,42% .

Центрвиборчком почав приймати протоколи окружних виборчих комісій з мокрими печатками. Засідання, де відбувається прийняття протоколів, йде у безперервному режимі.

Відзначимо, вперше з 2002 року парламентські вибори в Україні пройшли за змішаною системою — 225 депутатів обирали за партійними списками і стільки ж за мажоритарною системою в одномандатних округах. Всього в бюлетені була представлена ​​21 партія, одна політична сила — Українська платформа «Собор» — раніше відмовилася брати участь у перегонах.

У боротьбі за депутатські крісла беруть участь близько 5 тис. кандидатів — 2650 за мажоритарними округами і 2550 за партійними списками. Для проходження до Верховної Ради партії повинні подолати 5% бар'єр.

Офіційні результати виборів-2012 будуть опубліковані після підрахунку документів з окружних комісій. Попередні дані голосування очікуються в ніч на 29 жовтня.

Своє перше засідання нового скликання Верховної Ради України проведе 17 грудня 2012.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ