Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК відмовила двом претендентам на посаду президента

Центральна виборча комісія відмовила Сергію Фаренюку та Віталію Велідченку в реєстрації їх кандидатами на посаду Президента України на виборах 31 грудня 2019 року. Відповідне рішення ухвалено на засіданні в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема,члени ЦВК відмовили Велідченку у зв'язку з невідповідністю поданих до Комісії документів вимогам закону України "Про вибори Президента України". Зокрема, Велідченко не подав до ЦВК заповненої анкети, передвиборчої програми та автобіографії в електронному вигляді, декларації, також не вніс застави в розмірі 2, 5 млн грн.

Окрім того, ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом на посаду Президента України на виборах 31 березня 2019 року Сергію Фаренюку.

Як зазначив доповідач питання член комісії Андрій Євстігнєєв, подані Фаренюком документи не відповідали вимогам, встановленим законом. Окрім того, вони містили неточності та помилки. Також Євстігнєєв додав, що Фаренюк вніс заставу в розмірі 3 грн замість необхідних 2,5 млн грн.

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня розпочався виборчий процес. Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на посаду глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривень.

Реєстрація кандидатів у Президенти триватиме до 8 лютого включно. Звернення про відмову від балотування Центрвиборчком прийматиме до 7 березня.

Проведення передвиборчої агітації розпочинається наступного дня після дня реєстрації кандидата на посаду Президента і закінчується о 24 годині 29 березня.

Утворення окружних виборчих комісій триватиме до 18 лютого, дільничних виборчих комісій — до 12 березня.

Голосування на виборах Президента проводитиметься 31 березня 2019 року з 8 до 20 години. Результати голосування ЦВК має встановити до 10 квітня. Не пізніше як через 30 днів після оголошення офіційних результатів новообраний Президент має розпочати виконувати свої обов'язки.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ