Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК відмовила в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, утвореної на зборах громадян України, що відбулися у Зимній Воді

ЦВК відмовила в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського  референдуму за народною ініціативою, утвореної на зборах громадян України, що відбулися 17 січня 2006  року у селі Зимна Вода Пустомитівського району Львівської області. Про це повідомив офіційний сайт ЦВК.
Перевіркою відповідності поданих до Центральної виборчої комісії документів вимогам Закону України „Про всеукраїнський та місцеві референдуми” встановлено, що документи зборів не відповідають вимогам Закону з кількох підстав.
Зокрема, відповідно до частини четвертої статті 16 Закону обговорення доцільності проведення референдуму з питань, що пропонується на нього винести, є обов’язковим. Однак, як випливає зі змісту поданого до ЦВК протоколу зборів, обговорення доцільності проведення всеукраїнського референдуму не відбувалося і відповідного рішення не приймалося.
Під час перевірки поданих до ЦВК матеріалів встановлено, що окремого документа із точним формулюванням питання, винесення якого на всеукраїнський референдум було затверджено зборами громадян, не надано. Натомість у поданих до ЦВК матеріалах міститься окремий документ з питанням, що пропонується винести на всеукраїнський референдум: „Чи підтримуєте Ви зняття депутатської надоторканності з депутатів всіх рівнів?”, яке не було затверджено зазначеними зборами громадян. Таке порушення унеможливлює здійснення Центральною виборчою комісією перевірки щодо відповідності законодавству України про референдуми питання, яке пропонується винести на всеукраїнський референдум за народною ініціативою.
Крім того, на порушення вимог Закону список учасників зборів не підписано головою та секретарем цих зборів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ