Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК відмовила в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, утвореної на зборах громадян України, що відбулися Жидачеві

ЦВК відмовила в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, утвореної на зборах громадян України, що відбулися 24 грудня 2005  року у місті Жидачів Львівської області. Перевіркою відповідності поданих до Центральної виборчої комісії документів вимогам Закону України „Про всеукраїнський та місцеві референдуми”  встановлено, що документи зборів не відповідають вимогам Закону з таких підстав: згідно з частиною восьмою статті 16 Закону документи проведення зборів – список їх учасників, протокол зборів, точне формулювання питання, що пропонується винести на референдум, та список членів ініціативної групи підписуються головою та секретарем зборів.
Під час перевірки поданих до Центральної виборчої комісії матеріалів встановлено, що на порушення зазначеної вимоги Закону окремого документа із точним формулюванням питання, що пропонується винести на референдум, не надано. Таке порушення унеможливлює здійснення Центральною виборчою комісією перевірки щодо відповідності законодавству України про референдуми питання, яке пропонується винести на всеукраїнський референдум за народною ініціативою.
Крім того, на порушення вимог Закону список учасників зборів для утворення ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, що відбулися в місті Жидачів Львівськоїобласті 24 грудня 2005 року, не підписано головою цих зборів. Про це повідомив офіційний сайт ЦВК.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ