Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Циклон жене в Україну снігопади й дощі

В Україні 4-6 січня внаслідок переміщення циклону зі Скандинавії очікуються снігопади і дощі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що 3 січня в Україні очікується слабкий мокрий сніг, на заході та півночі – мокрий сніг частково із дощем. Температура вночі становитиме 2-8 морозу, у північно-східних областях та у центрі — 9-14 морозу, на півдні вночі — від 3 морозу до 2 тепла і вдень 4-9 тепла.

4-6 січня циклон зі Скандинавії досягне північно-східних регіонів країни і спричинить опади у вигляді мокрого снігу і дощу, у західних областях відбудеться посилення вітру до 15-18 метрів на секунду.

Також у цей період відбудеться підвищення температурного режиму: вночі та вдень в Україні буде переважно від 3 тепла до 3 морозу, до 4-9 тепла буде у Криму.

7-9 січня в Україну прийде прохолодніше арктичне повітря, тому морози посилюватимуться, переважно вночі: 10-15 морозу - на півночі та у центрі, а також на півдні в окремі ночі.

При цьому найтепліше буде на заході — 2-7 морозу вночі та близько 0º вдень.

“Зниження температури, яке в ці буде спостерігатися, перейде на весь наступний тиждень”, - сказав М.Кульбіда, і додав, що 9-10 січня морози посиляться ще на 2-3 градуси і сягнуть 10-18 градусів морозу на півночі, у центрі та у північно-східних областях.

З 11 січня, за його словами, в Україну має прийти “значно тепліша повітряна маса” з Балканського півострова.

Крім того, М.Кульбіда зауважив, що серйозних небезпечних природних явищ протягом усього зазначеного періоду не очікується, проте закликав українців не забувати про ожеледицю на дорогах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ