Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цимбалюк хоче розширити мережу пожежних команд на Львівщині

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк за підсумками збору керівного складу цивільного захисту області з питань реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення місцевими органами виконавчої влади Львівської області у 2010 році та визначення основних завдань на 2011 рік звернувся до голів РДА щодо виконання доручення Президента України Віктора Януковича з відновлення роботи місцевих пожежних команд. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

«Ми маємо розширити мережу пожежних команд на території Львівської області», – заявив Михайло Цимбалюк.

На нараді був присутній заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій України Віталій Бут.

Начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ЛОДА Олексій Титаренко доповідаючи під час зборів зазначив, що в області у 2010 році було в основному виконано завдання визначені розпорядженням голови ЛОДА від 14 грудня 2009 року «Про основні завдання цивільного захисту Львівської області у 2010 році». «Минулого року було обліковано 11 надзвичайних ситуацій та 297 некласифікованих подій, господарству області нанесено збитків на 44 млн грн. У порівнянні з 2009 роком загальна кількість надзвичайних ситуацій зменшилась на 31%, а некласифікованих подій на 9%. Найбільш резонансними були ситуації регіонального рівня, які сталися внаслідок стихійних лих - паводку 15-20 травня, буревію 3 червня. За їх наслідками в області було пошкоджено 187 об'єктів. Для ліквідації наслідків НС КМУ було виділено 28 млн 359 тис. грн», - повідомив О. Титаренко.

Він також повідомив, що у 2010 році продовжено роботу з реалізації обласних програм у сфері цивільного захисту: Програми створення регіонального резерву матеріально-технічних ресурсів, Програму розвитку обласної контрольно-рятувальної служби туристко-спортивної спілки України. «Також в області проводиться технічна інвентаризація захисних споруд цивільної оборони області. Значну увагу приділяється утриманню і розвитку обласної системи оповіщення області. Серед основних завдань на цей рік у нас є забезпечення реальної готовності органів управління, сил ти засобів цивільного захисту до оперативного реагування на НС», - додав О. Титаренко.

Начальник Львівського обласного виробничого управління водного господарства Василь Козак під час наради повідомив, що область готова до проходження у 2011 році весняних паводків. Він також прозвітував про стан виконання в області державної та регіональної програм протипаводкового захисту. За його словами в межах державної цільової програми у 2010 році на виконання заходів програми було виділено 62 млн грн. Своєю чергою голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк повідомив, що незабаром в управлінні водного господарства відбудеться нарада. «У тому числі ми розглядатимемо питання використання зазначених коштів», – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ