Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Цимбалюк хоче, щоб «мовне обмеження» не відлякало потенційних інвесторів від Львівщини

На Львівщині нема проблем з українською мовою. Ті, хто приїжджають до нас, володіють українською мовою, і більшість нарад ми будемо проводити державною мовою. Проблем тут не існує, – заявив сьогодні, 6 січня, під час прес-конфренції голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, коментуючи рішення депутатів Львівської облради "Про дотримання на території Львівської області законодавства щодо державного статусу української мови".

Цимбалюк впевнений, що це рішення ЛОР дисциплінує «всіх і мене, бо кажуть, що удосконаленням межі немає».

Цимбалюк також пообіцяв, що проситиме керівників центральних органів влади дотримуватися цієї норми під час нарад.

«Я хотів би, щоб цим рішенням ми не відлякали наших потенційних інвесторів, які приїжджають в область. І ми хочемо, щоб сюди і надалі йшли кошти. А найбльший обсяг їх ми очікуємо 2011 року», – додав Михайло Цимбалюк.

Нагадаємо, учора депутати Львівської обласної ради під час другого засідання сесії прийняли рішення "Про дотримання на території Львівської області законодавства щодо державного статусу української мови".

Таке рішення викликане тим, що під час проведення офіційних заходів за участі представників Кабінету Міністрів України на території Львівської області систематично порушуються конституційні вимоги щодо державного статусу української мови.

Своїм рішенням депутати Львівської обласної ради ухвалили - "офіційні наради та заходи на території Львівської області проводити виключно українською мовою". Відповідно до цього рішення, Львівська обласна державна адміністрація (Михайло Цимбалюк) під час проведення офіційних заходів повинна забезпечити неухильне дотримання керівниками і представниками місцевих державних адміністрацій конституційних вимог щодо державного статусу української мови на території Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ