Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цимбалюк планує добудувати 6 шкіл

Цього року у Львівській області планують добудувати 6 шкіл-довгобудів. Про це в етері Львівського обласного радіо повідомив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.

Зокрема, Михайло Цимбалюк висловив великий жаль з приводу того, що торік в області було добудовано тільки одну школу.

Також, за його словами, можливо, що добудова шкіл буде профінансована завдяки угоді про розвиток між Львівською обласною радою і Кабміном. 

Нагадаємо, що до 10 лютого 2011 року має бути завершений процес підготовки Додаткової угоди з уточнення обсягів фінансування спільних заходів, передбачених Угодою щодо соціально-економічного розвитку Львівської області підписаною між Кабінетом Міністрів України та Львівською обласною радою 25 червня 2009 року на 2009-2013 роки. Про це йшлося під час наради з керівниками територіальних органів центральних органів виконавчої влади та керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, яка відбулась 17 січня під головуванням голови Львівської ОДА Михайла Цимбалюка.

 Відповідно до підписаної угоди, обсяги фінансування на 2011 рік повинні становити 762 млн грн.

Як повідомив під час наради начальник головного управління економіки Львівської ОДА Денис Шмигаль до кінця цього місяця мають бути сформовані пропозиції щодо об’єктів, які фінансуватимуться відповідно до угоди.

«Додаткова угода украдається для того, щоб привести показники фінансування з бюджетів усіх рівнів відповідно до їх можливостей», – зазначив Д. Шмигаль. За його інформацією, протягом 2009-2010 років низку об’єктів не було профінансовано у повному об’ємі. За 2 роки недофінансування з державного бюджету становить 338 млн грн.

У червні 2009 року було підписано Угоду щодо соціально-економічного розвитку Львівської області між Кабінетом Міністрів України та Львівською обласною радою, якою передбачено реалізацію 14 спільних заходів, які охоплюють 102 об’єкти (або роботи). Загальний обсяг фінансування на 2009-2013 роки зазначених заходів становить 3,26 млрд грн. у тому числі з Державного бюджету – 1,84 млрд грн, з місцевого бюджету – 1,34 млрд грн та інших джерел – 0,08 млрд грн.

Загальна сума недофінансування за 2009-2010 роки з Державного бюджету становила 338 млн. грн., з місцевого бюджету – 777,1 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ