Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цими вихідними Пласт відсвяткує свої 97

Цими вихідними, 11-12 квітня, Пласт-НСОУ відзначатиме 97 річницю від дня свого заснування та 20-ліття відновлення Пласту в Україні - повідомляє прес-служба Львівського осередку Пласту. Найбільш масштабні святкування пройдуть у Львові, оскільки саме тут було складено Першу пластову присяги, дату якої і прийнято вважати днем народження Пласту. Всього у відзначенні Дня Пласту візьмуть участь понад тисячу осіб – як львівських пластунів, так і пластунів з інших осередків.
В рамках святкувань 10-12 квітня у музеях Львова розпочнуть свою роботу виставки, присвячені історії та діяльності Пласту. Зокрема, на даний час у Львівській міській раді вже розпочала свою роботу фотовиставка «20-ліття відновлення Пласту». Також 10 квітня в приміщенні Музею етнографії та художнього промислу відбудеться відкриття виставки пластового мистецтва "Сім пензлів". На ній будуть представлені творчі роботи пластунів різних вікових категорій. А також вперше для широкого загалу експонуватимуться образотворчі роботи видатного пластуна, вченого та громадського діяча Юрія Старосольського. 12 квітня в палаці Потоцьких відбудеться відкриття виставки пластових прапорів. Окрім того, 11-12 квітня на площі Ринок розпочне свою роботу пересувна виставка, присвячена Пласту.
В ході святкових заходів 11 квітня на Личаківському кладовищі відбудеться молебень біля пам’ятника пластунам, що не зломили своїх присяг. Ввечері цього дня пройде пластовий квест, після якого всі пластуни зберуться у парку Знесіння на спільну ватру, на якій пластуни старшого покоління згадають початки відновленого Пласту в Україні. У неділю, 12 квітня, у соборі св. Юра відбудеться молебень та посвята пластових прапорів. Після цього колоною пластуни вирушать до палацу Потоцьких, де пройде урочисте складення пластової присяги.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ