Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Турчин обіцяє, що в наступному році в області займуться дорогами

У наступному році дуже багато коштів планується вкласти в дороги області, щоправда, скільки саме, поки що не відомо, оскільки ще не розроблені плани фінансування доріг. Про це «Гал-info» повідомив депутат обласної ради, голова комісії з питань промисловості, будіндустрії, комунікацій та енергоефективності Богдан Турчин.

З його слів, минулого тижня відбулося засідання комісії, на якому обговорювалися питання будівництва зокрема доріг області. «Зараз розробляються певні плани фінансування будівництва пріоритетних доріг області, які будуть розглянуті зокрема на сесії облради, оскільки йдеться про закладення коштів в обласний бюджет. Крім того, планується залучити на будівництво кошти з Державного бюджету України. Поки не готові ці фінансові плани, то завчасно говорити про те, які саме будуть суми, але коштів планується вкласти в дороги набагато більше, ніж в минулому році. Що ж до того, що це за дороги будуть, поки що говорити також зарано, незабаром всі самі про це почують. Ми думали, що про дороги нам розкаже керівник ДП “Львівоблавтодор” Ярослав Янишин, якого ми викликали на засідання комісії, проте він не знайшов часу до нас прийти. Ми ще раз звернулись, і це питання буде прискіпливо і серйозно відпрацьовуватись», – зазначив Богдан Турчин.
Нагадаємо, що в 2006 році Європейський банк реконструкції та розвитку виділив кошти на трасу М-06 “Стрий-Броди”, і цього року мають здати дорогу на відтинку 90 км (від с. Дуліби Стрийського району мають дійти до Щирця Пустомитівського району). Про це зокрема говорив в інтерв’ю «Львівській газеті» в квітні начальник служби автомобільних доріг Ярослав Янишин. Другий 90-кілометровий відтинок дороги (з Бродів до с. Умнисько Буського району) мають відновити в наступному році. Інші обласні дороги, які потребують модернізації – Львів-Луцьк, Львів-Тернопіль, Львів-Ковель планується відновити за державний кошт.
В цьому році на ремонт комунальних доріг було виділено 11 млн. грн.., на наступний рік планується закласти суму 12 млн. грн. За словами голови облради Мирослава Сеника, щоб дофінансувати будівництво комунальних доріг, необхідно 30 млн. грн. На загальнодержавні дороги Львівщині в проекті обласного бюджету на 2007 рік закладено 120 млн. грн. (для порівняння в Житомирської області – 350-400 млн. грн.). Крім цільових коштів з обласного та міського бюджету, на ремонт доріг планується залучити кошти з податку із власників транспортних засобів – близько 40 млн. грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ