Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Турчинов: Обстріл автобуса під Волновахою - на совісті Кремля

Активізація обстрілів українських позицій постійно збігається з проходженням через неконтрольовану частину кордону так званих російських «гумконвоїв». Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

За його словами, протягом останньої доби українські позиції було обстріляно 84 рази. «Це рекордна кількість з початку року, що невипадково збігається з проходженням чергового так званого російського «гумконвою», - зазначив Олександр Турчинов.

«Активізація обстрілів постійно збігається з проходженням через неконтрольовану частину кордону так званих російських «гумконвоїв», які під виглядом надання гуманітарної допомоги поповнюють вогневі потужності російсько-терористичних угруповань», - зазначив Секретар РНБО.

Він наголосив, що подібні дії РФ призвели і до сьогоднішньої трагедії, коли цивільний автобус потрапив під обстріл системи залпового вогню з окупованої території, «що призвело до загибелі ні в чому не винних цивільних людей».

«Така діяльність Росії та її «гуманітарна» допомога призводить до свідомого зриву будь-якого формату мирних домовленостей та руйнує всі надані раніше гарантії припинення вогню», - наголосив Олександр Турчинов.

«Вбивство мирних людей, як і збиття «Боїнга», є ще одним свідченням звіриної сутності російської політики», - зазначив Секретар РНБО, додавши, що подібна серія злочинних дій «потребує адекватної відповіді з боку України» та обов'язково розслідуватиметься Гаазьким трибуналом.

Прес-служба РНБО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ