Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Турчинов: Жертв значно більше, ніж повідомляють

Опозиція не виключає, що загиблих сьогодні вранці на вулиці Грушевського набагато більше, ніж зараз повідомляють. Про це під час прес-конференції заявив народний депутат від "Батьківщини" Олександр Турчинов.

"Влада перейшла межу, переступила всі закони. Стріляти у беззбройних людей, медиків та журналістів. Більше того, ми вважаємо, що жертв значно більше. Тому, що кількох людей, які впали після вогнепальних поранень, беркутівці затягли на свою територію. Їхня подальша доля, в тому числі, питання, живі вони чи ні, нам невідомі", - сказав він.

За словами Турчинова, застосування зброї і ранковий штурм на Грушевського були невиправданими, оскільки протестувальники не робили ніяких активних дій.

"Люди, які перебували на вулиці Грушевського, не робили спроб атакувати, наступати на підрозділи Міністерства внутрішніх справ, "Беркуту" та Внутрішніх військ, які тримають вулицю Грушевського", - зазначив він і додав, що першого чоловіка, - Сергія Нігояна, було вбито ще до штурму, близько шостої ранку.

Після цього, перед самим наступом, пострілом у серце було вбито ще одного чоловіка, особу якого опозиція ще не встановила. "Бійці "Беркута" почали використовувати бойові патрони проти мітингувальників, вони використовували гладкоствольні рушниці, з яких стріляли по людям", - підкреслив Турчинов.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ