Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Турянський став на посаду за квотою "Свободи"

Юрій Турянський став тимчасово виконуючим обов’язки голови Львівської обласної державної адміністрації за квотою «Свободи». Цю інформацію Гал-інфо підтвердило джерело у Кабміні.

Водночас таку версію не відкидають і львівські політологи. Зокрема, «Твоє місто» подає коментарі щодо «посади для «Свободи» Любомира Скочиляса та Ігоря Танчина.

Любомир Скочиляс: «Цей фактор не можна відкидати. Ми не раз були свідками саме такого поділу портфелів. Проте такий підхід був особливо помітним до президентських виборів, коли «Батьківщина», «Свобода» і меншою мірою «УДАР» поділили між собою певні посади. І зараз, на рівні і центральної влади, і регіонів, квотний принцип не превалює. Я не схильний вважати, що такий принцип буде вирішальним при визначенні нового голови ЛОДА. Але, звісно, цей варіант не можемо відкидати», – сказав експерт.

Ігор Танчин: «Про Турянського я тільки дізнався, тому не можу прокоментувати причини його призначення як фахівця тощо. Припускаю, що Львівська область є квотою «Свободи» – згідно з домовленістю політичних сил. І призначення, які відбуваються в області, – це люди, яких рекомендує ця партія. Тому, очевидно, це Турянський – не стільки призначення Порошенка, як політичної сили, що має тут свою квоту. Очевидно, ця людина (Юрій Турянський, – ред.) має якесь відношення до «Свободи». Адже в своїх лавах ця політична сила не має багато людей, які могли б як фахівці претендувати на такі високі посади…».

Нагадаємо, що 14 серпня Президент України Петро Порошенко звільнив Ірину Сех з посади голови Львівської ОДА.

Іншим указом Президент призначив Турянського Юрія Івановича тимчасово виконуючим обов’язки голови Львівської обласної державної адміністрації.

Про Юрія Турянського відомо, що він є науковцем, працював на кафедрі економічної теорії Львівської комерційної академії. Також відомо, що у 2010 році був головним радником голови НАК «Нафтогаз України».

Ще раніше очолював управління ПЕК у Львівській ОДА. На початку цього року Юрій Турянський  мав стати першим заступником голови Львівської ОДА Ірини Сех, офіційним радником якої він був.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ