Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Туристичні страховки для українців подорожчали

Протягом 2010 року вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала на 10-30%.

Про це пише газета Дело.

"Це пов'язано, в першу чергу, з підвищенням цін на медичні послуги в усьому світі", - пояснила у коментарі виданню заступник начальника управління медичного та особистого страхування СГ "ТАС" Вікторія Распопова.

За словами директора департаменту особистих видів страхування СК "Allianz Україна" Зої Сазонової, зростання цін могло бути спровоковане і зростаючими витратами страховиків на оплату асистантських послуг, без яких клієнти вітчизняних страховиків не можуть отримати за кордоном медичну допомогу.

У підсумку, багато компаній були змушені у 2010 році підвищити тарифи.

"В середньому тарифи в нашій компанії підвищилися на 5-10%", - розповідає Распопова.

За її словами, максимально ціни на туристичні страховки збільшилися для туристів, які виїжджають до США, Канади, Австралії, Японії.

"І в цьому випадку причина підвищення однозначна: у зв'язку із зростанням в 2010 році і без того дуже високої вартості медичних послуг у цих країнах. Якою має бути ціна поліса, якщо день перебування в стаціонарі у них коштує від 800 до 1000 доларів, а найпростіша маніпуляція - близько 300 доларів?", - обурюється в.о. начальника відділу туристичного страхування СК "ІНГО Україна" Агнеса Тарасенко.

У 2011 році, за прогнозами страховиків, ціни на поліси для виїжджаючих за кордон туристів якщо і підвищаться, то не стрімко - відсотків на десять.

"Єдиний фактор, який серйозно може вплинути на нинішні ціни - це курс валют, оскільки страхова премія за такими договорами зафіксована в еквіваленті долара або євро", - говорить Тарасенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ