Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Туризм як вид економічної діяльності посідає особливе місце в житті Львівщини

Туризм як вид економічної діяльності посідає особливе місце в житті Львівщини, - ГУ статистики у Львівській області.

Наша область має значні передумови для розвитку туристичної діяльності: вигідне геополітичне розташування, значний рекреаційний потенціал, сусідство з європейськими країнами, багату культурну та історичну спадщину тощо.

Серед областей України Львівська область посідала друге місце (після м. Києва) за кількістю реалізованих туристичних путівок, третє – за кількістю наданих туристичних послуг іноземним туристам (після м. Києва та Одеської області) і п’яте – за кількістю суб’єктів туристичної діяльності (після м.Києва, Дніпропетровської, Харківської та Одеської областей).

Упродовж 2014 року в області діяло 235 суб’єктів туристичної діяльності, що менше порівняно з 2013 роком на 13,6%. Із загальної кількості туристичних підприємств 52 – туроператори, 148 – турагентів, 35 – займались тільки екскурсійною діяльністю.

Суб’єкти туристичної діяльності Львівщини у 2014 році надали послуги 92,1 тис. осіб, що на 51,1% менше, ніж у 2013 році. Серед них кількість громадян України склала 97,8%, громадяни інших країн – 2,2%. Діти і підлітки становили 12,4% від усіх туристів.

Найбільша кількість вітчизняних туристів виїжджали за туристичними путівками в Грецію, Болгарію, Польщу, Чехію, Туреччину, Єгипет, Чорногорію, Угорщину, Словаччину, Австрію.

Туристичні підприємства Львівщини у 2014 році надали послуги 2,0 тис. іноземних туристів із 29 країн світу (у 2013 році – 16,2 тис. туристів із 43 країн). Серед них переважали туристи з Азербайджану, Російської Федерації, Білорусі, Молдови, Польщі, США.

Поїздками туристів-громадян України в межах держави було охоплено 28,6 тис. осіб, або 31,1% від загальної кількості обслуговуваних туристів.

Найбільш популярною метою туристично-екскурсійних подорожей залишається дозвілля і відпочинок. З такою метою у 2014 році подорожувало 74,2 тис. осіб (80,5% від загальної кількості)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ