Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ТВі просить Януковича припинити втручання СБУ в роботу медіаринку

Телеканал ТВі став об'єктом тиску з боку Служби безпеки України. Про це заявили журналісти каналу у відкритому листі до президента України Віктора Януковича.

Журналісти наголошують, що СБУ при цьому забезпечує особисті та корпоративні інтереси голови служби - Валерія Хорошковського.

«Наш телеканал став об'єктом грубого тиску з боку Служби безпеки України. Мета цього тиску очевидна - монополізація телевізійного простору в країні холдингом, який контролюється дружиною пана Хорошковського, а фактично належить йому особисто», - йдеться тексті, який надійшов на адресу «Телекритики» від прес-служби ТВі.

Приводом до написання відкритого листа ТВі стали звернення СБУ до Нацради з вимогами документів по конкурсу на телерадіочастоти від 27 січня,  а також лист від СБУ до регуляторного органу з проханням перевірити супутникову платформу «Поверхность Спорт ТВ», в якому зокрема увагу регуляторів звернено на трансляцію каналу ТВі.

Журналісти закликають президента зупинити втручання СБУ в роботу медіаринку, зокрема й у діяльність незалежного регуляторного органу - Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Лист підписали журналісти каналу: Віталій Портніков, Артем Шевченко, Роман Скрипін, Катерина Нестеренко, Анжела Руденко, Наталка Пісня та ін. Усього 17 підписів.

Як відомо, 27 січня на конкурсі в Нацраді група «Інтер», одним з власників якої є офіційно Олена Хорошковська, отримала 20 частот з 89, виставлених на кокунрс. Решту виграли інші учасники ринку, зокрема 5 канал і ТВі. Група «Інтер» претендує на всі конкурсні частоти і оскаржує рішення Нацради в суді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ