Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Twitter буде показувати користувачам, хто і за яку суму розмістив політичну рекламу

Соціальна мережа Twitter розробила інструмент, здатний показати, хто розмістив рекламне оголошення.

Як ідеться в заяві, опублікованій у блозі соцмережі, поки він працюватиме лише щодо політичної реклами в США, але надалі з його допомогою можна буде перевірити будь-яке оголошення.

Зайшовши на спеціально створену інтернет-сторінку, користувачі за допомогою функції пошуку зможуть знайти будь-який рекламний твіт, а також відповідну інформацію про рекламодавця.

Якщо йдеться про політичну рекламу, то з’являються додаткові дані, включно із сумою, витраченою на її розміщення, а також інформація про те, яка цільова аудиторія повідомлення.

Раніше Twitter заблокував близько 200 акаунтів, пов’язаних із, як стверджується, втручанням Росії в американські вибори.

Компанія Facebook раніше опублікувала дослідження про можливий зв’язок між рекламою, яка купувалася в соцмережі користувачами з Росії, і виборами президента США в 2016 році. Такі рекламні оголошення, як стверджується, побачили близько 10 мільйонів користувачів. Згодом Facebook посилив контроль над політичною рекламою. Соцмережа перевіряє місце розташування і особу замовника, який обов’язково вказує, ким оплачена реклама.

Компанія Google раніше повідомляла, що влітку також планує запустити свій сервіс, спрямований на забезпечення прозорості при розміщенні рекламних повідомлень.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ