Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тягнибок показав свою львівську квартиру

Журналіст видання Корреспондент у рамках підготовки серії матеріалів про побут найбільш рейтингових політиків країни побував у львівській квартирі лідера ВО Свобода Олега Тягнибока.

Криївка Тягнибока. Лідер Свободи показав Корреспонденту свою львівську квартиру Фото: Корреспондент Квартира Тягнибок розташована в центрі Львова

Спочатку Тягнибок вирішив показати будинок, в якому він народився, провів дитинство і юність.

"Он там, на вулиці Староєврейській, я народився. Ми жили в тому будинку на третьому поверсі, я його пам'ятаю, тому що деколи викидав іграшки з вікна прямо на проїжджу частину. А ось цією вулицею я ходив до школи, і тут же одного разу зустрів акторів, які грали в радянському фільмі Д'Артаньян і три мушкетери, частину сцен якого знімали у Львові", - розповів Тягнибок.

Після цього лідер Свободи повів журналіста до збудованої ще австрійцями будівлі, якій близько 100 років - тут на першому поверсі розташована львівська квартира Тягнибока. Як пише журнал, приміщення, яке сімейство займає з 1977 року, - це квартира площею приблизно 60 кв. м, що складається з чотирьох кімнат, санвузла, невеликої комірчини.

Кілька років тому політик розширив площу квартири, приєднавши приватизований підвал. Таким чином, з'явилися ще три кімнати, і площа житла зросла до 116 кв. м.

 

 

Найяскравіший елемент, який з порога зустрічає гостей будинку Тягнибока, - синє крісло, спинка якого виконана у вигляді трьох піднятих вгору пальців - тризуба, символу ВО Свобода. Посередині коридору, заставленого дерев'яними меблями, розташувалися дві клітки - з морською свинкою і хом'ячком.

Корреспондент зазначає, що в цілому квартира виглядає доглянутою, при цьому звертає увагу на безліч різних українських етнічних елементів, що висять, стоять або лежать всюди: тарілки на стіні з національним орнаментом, ангели з соломи, старовинна різьблена дерев'яна скриня на кухні.

"Виділи б ви квартиру десять років тому - просто жахнулися б", - зазначив Тягнибок і розповів історію про те, як у 2002-му це житло повністю вигоріло. Політик упевнений, що пожежа була невипадковою подією, оскільки полум'я почало розповсюджуватися від вхідних дверей. У тому році лідер Свободи вдруге балотувався до парламенту, і підпал, припускає політик, міг стати спробою чинити на нього тиск.

Переміщаючись кімнатами, Тягнибок згадав, як після пожежі вісім років робив ремонт і з них чотири роки сім'ї довелося прожити в квартирі матері політика. За його словами, після того, як опинився за бортом парламенту, починаючи з 2006 року, він почав отримувати зарплату в Свободі. "Тоді партія вирішила виплачувати мені зарплату - 15 тис. грн., стільки, скільки я отримував як народний депутат. Я не прибідняюся і ніколи не прибіднявся. Все залежить від людини. Якщо у неї великі запити, тоді і грошей їй завжди буде мало", - заявив політик.

Після пожежі Тягнибок, заплативши приблизно 30 тис. грн., приватизував приміщення, яке розташоване під квартирою. Найбільша кімната - вітальня. Корреспондент пише, що вона добре обставлена: класичні м'які меблі, коричневий шкіряний диван, плазмова панель, камін.

Друга кімната - їдальня з величезним овальним столом. При вході стоїть 100-річний буфет ручної роботи, майстерно прикрашений різьбленням по дереву. Третє приміщення - кабінет господаря квартири. Уздовж однієї з його стін містяться десятки старих видань і безліч нових книг, в основному націоналістичної спрямованості, наприклад, тритомник про Степана Бандеру, книга Вони боролися за волю України, роман Юрія Горліса-Горського Холодний Яр.

Сидячи на кухні квартири у Львові, політик також згадав і про свою київську чотирикімнатну квартиру площею 96 кв. м, розташовану на Осокорках. Її Тягнибок отримав на початку 2000-х, будучи народним депутатом, після чого приватизував.

"Так виходило, що зупинялися в цій квартирі всі мої друзі та колеги з партії. Я жив в одній кімнаті, а інші завжди займав хтось інший", - розповів опозиціонер. Під час помаранчевої революції в цій квартирі розміщувалися по 40 осіб. А одного разу, зазначив Тягнибок, в ній ночували 76 соратників.

"Там був не те що гуртожиток, а просто прохідний двір. Закінчилося тим, що квартира стала зовсім непридатною для проживання, тому зараз в ній триває ремонт", - заявив Корреспонденту лідер Свободи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ