Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тягнибок та Червоній під Берестечком пошарпалися з міліцією

Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок та голова Рівненської обласної організації УНП Василь Червоній були змушені прориватись силою крізь заслон правоохоронців, які перешкоджали їм виступити перед громадою під час урочистостей з нагоди 355 річниці битви під Берестечком. Про це «Гал-info» повідомив Олег Тягнибок. Він зазначив, що між ними та правоохоронцями зчинилась шарпанина, а коли Олег Тягнибок все ж прорвався на трибуну і спробував виступити на мітингу, то його виступ намагалися неодноразово перервати гучною музикою. Не допускав двох політиків до трибуни підполковник «Беркуту», який посилався на те, що має відповідні вказівки. «Такі інциденти були хіба-що за комуністичних часів», — зазначив голова ВО «Свобода».

 Олег Тягнибок зазначив, що такі урочистості відбуваються щороку, однак жодних проблем досі не виникало, цього ж року місцева рівненська влада вирішила взяти святкування під свій контроль. Оскільки такі дії Олег Тягнибок розцінює як перешкоджання діяльності політика, голови ВО «Свобода», то зараз він думає над можливістю судового позову. Олег Тягнибок твердить, що організатором урочистостей була Рівненська обласна організація УНП, а активісти ВО «Свобода» були запрошені до участі у них. «Зрештою, не має особливого значення хто є організатором, адже участь у ній беруть всі патріотичні організації. Наприклад, за два тижні ми будемо організаторами традиційних урочистостей на горі Яворина Івано-Франківської області, і туди будуть запрошені інші патріотичні організації». 
Василь Червоній – голова Рівненської обласної обласної організації УНП, колишній голова Рівненської ОДА.
Битва біля містечка Берестечко (сучасна Рівненська обл., Україна) 1651 року між військами польського короля Яна Казимира II і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками (хан Іслам Гірей III) і тривала протягом 28 червня - 10 липня. Кількість польських військ оцінюють від 57 000 до 160 000. Польські джерела приводять таку кількість власних військ: 27 000 коронного війська і 30 000 посполитого рушення. 20 000 польського війська складали німецькі найманці - ветерани Тридцятилітньої війни. Однак разом з шляхтичами у польському війську воювала їх челядь і навіть священники, тому точна кількість могла бути значно більшою (польські джерела - 90 000). Кількість українських військ - близько 100 000 (окрім козаків велика кількість слабо озброєних селян), та близько 25 000 татарської кінноти. Битва закінчилась перемогою польського війська.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ