Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тягнибок вшанував Героїв Базару

17 листопада 2012 року Житомирська обласна організація ВО "Свобода" організувала низку заходів, пов'язаних із вшануванням пам'яті полеглих героїв Другого зимового походу армії УНР 1921року у с. Базар Народицького району. Участь у заходах вже традиційно взяв лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Про це повідомила прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

Голова Житомирської міської організації ВО "Свобода" Михайло Сліпченко провів аналогії з сьогоденням: "Маємо брати приклад вояків, що лежать тут. Вони боролись до кінця і обрали смерть замість неволі. А сьогодні хіба не наступ на права та власність українців? Ніхто не питає в сільських громад про дозвіл робити на їх землях титанову пустелю, бо знають - українці цього ніколи не дозволять. Натомість вирішили прикритися рішенням комуно-олігархічної обласної ради і вилучити 6 тисяч гектарів житомирської землі  на догоду магнату Фірташу. Коли нам вже забороняють мітинги за постановами президії Верховної ради СССР, це не інакше, як виклик українцям, тому наше завдання незмінне - стати на боротьбу за свої національні та соціяльні права і перемогти".

«Сьогодні ми свободівці представлені в українському парламенті і ми дуже сильно відчуваємо відповідальність. Майбутнє України ми маємо брати у свої українські руки, щоб у нас лишалася, формувалася і укріплювалася українська пам'ять, щоб кожного року, сюди, в селище Базар, приїжджали патріоти з цілої України. Сюди протягом року повинні приїжджати дитячі екскурсії зі шкіл, училищ та інститутів для того, щоб пам’ятали і знали цей героїчний чин. Маємо пишатися своїми героями, маємо відчувати, що українці є європейською нацією, маємо своє майбутнє, маємо перспективу» - зазначив у виступі лідер Всеукраїнського Об’єднання"Свобода" Олег Тягнибок.

На мітингу також були присутні численні громадські організації Товариство «Просвіта», Спілка ветеранів, Організація Українських Націоналістів, Братство ОУН-УПА. Близько двох сотень патріотів відвідали захід.

Як повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода», в листопаді 1921 року Волинська група Другого Зимового походу Армії УНР зійшлась під селами Малі Міньки та Звіздаль в нерівному бою з большевицькими окупантами Котовського. Півтисячі вояків загинуло, ще понад 500 були захоплені в полон. Пам'яті цих подій споруджено Меморіальний пам'яті жертв більшовицького терору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ