Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тягнибок закликав повернути Бандері звання Героя України

Тягнибок закликав повернути Бандері звання Героя України, - Українська правда.

Лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок закликає владу повернути звання Героя України лідеру Організації українських націоналістів Степану Бандері.

Про це він сказав 1 січня на Майдані Незалежності в Києві на віче, присвяченому до 106 річниці від дня народження Бандери.

"Сьогоднішня влада зобов'язана повернути указ про присвоєння звання Героя України Степану Бандері, який був скасований Януковичем", - заявив Тягнибок.

За його словами, це потрібно зробити, тому що під час війни Бандера став героєм для всієї української націй.

1 січня в Києві відбулася смолоскипна хода на честь річниці від дня народження Бендери, після якої на Майдані Незалежності провели віче, яке завершили молитвою "Отче наш" і виконанням гімну України.

Під час віче виступали лідери "Свободи" й керівництва "Правого сектору", а також бійці батальйону ОУН, який воює на сході України в Пісках Донецької області.

Учасники у своїх виступах згадували всіх, хто загинув за Україну, хто впав у боротьбі за свободу й незалежність, за суверенітет нашої держави.

Учасники акції переконані, що Революція Гідності не закінчилася, і що в Україні потрібно продовжити боротьбу з п'ятої колоною й прихильниками Москви.

Крім того учасники акції висловилися за створення в Україні єдиної помісної церкви.

Також у Львові вдень близько 1 тисячі прихильників "Свободи" провели смолоскипну ходу з приводу 106-ї річниці від дня народження лідера ОУН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ