Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Тимошенко більше не пустять до Львова?

Неодноразові звернення до уряду щодо ситуації навколо рахунків Львова в Держказначействі, які заблоковані, не дали результату. Про це сьогодні, 26 січня, під час прес-конференції повідомив директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук.

За словами Іщука, застосовано усі заходи, що в таких випадках передбачені Конституцією.

Відповідаючи на запитання журналістів, Олег Іщук повідомив, що інформацію про проблеми Львова в пакеті документів отримали всі головні учасники президентських перегонів.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко у межах передвиборчої кампанії мало не щотижня перебуває у Львові. На політичних мітингах Ю. Тимошенко, зокрема, обіцяє збудувати справедливу країну.

Довідка.

Держказначейство блокує рух коштів Львова. Таким чином, місто опинилося на межі юридичного дефолту: начебто кошти на рахунках є, про що свідчать виписки Держказначейства, але водночас неможливо здійснити жодної проплати.

Через заблоковані рахунки Львів не може розрахуватися за ремонт доріг з іноземним інвестором, а це понад 1 млн грн, без гарячого харчування залишилися 40 тис. школярів Львова, бо не профінансовано відповідну статтю у 2,5 млн грн. Заборгували лікарням міста 600 тис. грн на харчування та 1,2 млн грн на медикаменти, 5 млн грн – енергопостачання, 1,2 млн грн – саночистка міста тощо.

Загалом внутрішніх резервів у Львова залишилося максимум на місяць часу. По тому зупинятимуться усі комунальні підприємства, що надають споживачам тепло, воду, електроенергію.

Наразі Львівська міська рада позивається в суд на Держказначейство. Позови, на думку Іщука, мають позитивну перспективу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ