Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко дозволили зустріч з однопартійцями

Прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомляє про те, що керівництвом Качанівської колонії у порядку виключення прийнято рішення надати дозвіл ув’язненій Ю. Тимошенко на проведення зустрічі зі своїми однопартійцями, а саме А. Яценюком, Г. Немирьою і О. Турчиновим.

Про таке рішення засуджену проінформовано.

Зважаючи на грубе порушення ув’язненою Ю.Тимошенко правил та режимного розпорядку ув’язненої особи, ігнорування законних вимог пенітенціарної служби, а також з урахуванням того, що засуджена давно вичерпала ліміт передбачених Кримінально-виконавчим кодексом короткострокових побачень, тривалість зустрічі із вищезазначеними особами обмежена, і триватиме не більше півтори години.

Нагадаємо, що за увесь час перебування ув’язненої Ю.Тимошенко у Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" їй було надано більше 180 дозволів на проведення зустрічей з різними особами, за виключенням захисників та медиків, а саме представниками Європейського Парламенту, міжнародної спільноти, політичними діячами та окремими громадянами.

Крім того, інформуємо, що з 1 серпня по 29 вересня ув’язнена Ю.Тимошенко провела 37 побачень із своїми захисниками (із них - 14 зустрічей з С.Власенком), 6 зустрічей з німецькими лікарями, і три зустрічі з іншими особами, а саме з екс-президентом Європарламенту Петом Коксом, радником Президента Республіки Польща Тадеушем Мазовецьким та колишнім послом ЄС в Україні Ж.М. Пінту Тейшерою.

Додатково нагадаємо, що на підставі діючої нормативно-правової бази надання побачень із засудженими, які проходять курс лікування в стаціонарних умовах, на період лікування призупиняється. Необмежене право на спілкування із засудженими мають лише адвокати та медичний персонал.

Також, повторно інформуємо про те, що відповідно до рекомендацій німецьких лікарів клініки "Шаріте" значна кількість зустрічей негативно впливає на процес реабілітації Ю.Тимошенко, у зв’язку з чим лікарі рекомендували максимально обмежити кількість зустрічей на час перебування засудженої у стаціонарному закладі і зосередитися саме на реабілітаційному процесі (про це йшлося у спільній заяві пенітенціарної служби та лікарів ЦКЛ № 5 від 2 серпня 2012 року).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ