Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тимошенко готова віддати НУ-НС найдорожче

Фракція "НУ-НС" визначиться з позицією щодо відставки уряду на своєму засіданні після зустрічі з партнерами по коаліції. Про це заявив лідер "НУ-НС" Микола Мартиненко на брифінгу у понеділок після погоджувальної ради парламенту.

 

За його словами, о 13.00 у понеділок має зібратися рада коаліції, а о 17.00 фракція "НУ-НС" проведе своє засідання.

"Сторона Блоку Юлії Тимошенко ініціювала сьогодні о 13 годині раду коаліції. Я з цього дуже радий, бо щодо внесення питання про відставку уряду на завтра партнери по коаліції з нами не радилися", - сказав Мартиненко.

Він висловив переконання у необхідності виходу України з політичної кризи.

"В цій ситуації, яка є на сьогоднішній день, політичній, ми знаходитись більше не можемо", - сказав "нунсівець".

"Ми повинні визначитися, чи існує у нас коаліція, і як вихід із цієї ситуації – запропонувати прем'єр-міністру Юлії Тимошенко піти у відставку і висунути кандидатуру прем'єра від нашої фракції", - заявив Мартиненко.

Він також пообіцяв, що переговори про створення нової коаліції будуть відкритими, а не кулуарними.

Водночас сьогоднеі ж, 1 березхня, після погоджувальної ради лідер БЮТ Іван Кириленко заявив, що блок Юлії Тимошенко підтримає кандидатуру прем'єра від НУ-НС, якщо цей кандидат консолідує навколо себе більшість депутатів своєї фракції.

При цьому він висловив сумніви, що фракція НУ-НС "зможе назбирати реальну кількість голосів під когось з їхньої фракції".

"Якщо вони сьогодні о 13 годині (на цей час призначено засідання ради коаліції) заявлять таку кандидатуру, БЮТ однозначно її підтримає", - заявив Кириленко.

Раніше лідер фракції НУ-НС Микола мартиненко запевнив, що у фракції є людина, яка може консолідувати навколо себе 60 голосів депутатів, - "Українська правда".

Додамо, що напередодні говорилось, що найімовірніша кандидатура на голову уряду від НУ-Нс - Арсеній Яценюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ