Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко хоче, щоб Партія регіонів була інструментом у її боротьбі із Президентом України, а цього не буде ніколи – Ганна Герман

«Те, що Тимошенко так різко змінила свою риторику, адже всі прекрасно пам’ятають, що вона виступала радикально проти будь-якої співпраці із Партією регіонів, лише підтверджує нашу тезу, що без об’єднання в України і в Україні нічого не вийде. І коаліція, і уряд без участі Партії регіонів є недієздатними, адже всі ми побачили, що фактично коаліція створена, однак де-факто коаліція не існує, адже перевага у два голоси паралізує роботу парламенту і уряду», — прокоментувала для «Гал-info» народний депутат України від Партії регіонів Ганна Герман вчорашню заяву прем’єр-міністра України, лідера БЮТу Юлії Тимошенко про можливість створення широкої коаліції із Партією регіонів на засадах Блоку Юлії Тимошенко.
 
 «Тимошенко пересвідчилася на власному досвіді, що в політиці ніколи не можна говорити «ніколи». Однак на її меркантильних і авантюрних цілях Партія регіонів не буде об’єднуватися, адже в першу чергу її ціль та мета – президентські вибори. Уже цілком зрозуміло, у чому сходяться в думках усі світові економісти: що її авантюрна політика призведе до великої інфляції та стрибка цін. Природно, буде невдоволення людей і політичний крах Тимошенко. Вона уже це усвідомила і тепер хоче розділити свою відповідальність за цих із усіма, із будь-ким в Україні, в тому числі із Партією регіонів. Однак нам це зараз не потрібно, ми потужна опозиційна сила. Звичайно, Партія регіонів не залишає своєї ідеї широкого об’єднання політичних сил, однак не на принципах, що хтось нам щось буде диктувати чи списувати на нас відповідальність авантюрні вчинки, — ні. Ми готові на таке об’єднання із шляхетної мети – об’єднання України, а об’єднуватися заради авантюрних ідей Тимошенко нам просто не пасує», — зазначила Герман.
«Цілком зрозуміло, що Тимошенко зараз заганяє в тінь економіку та діяльність уряду загалом. Вона не дає доступу до інформації рішень Кабінету Міністрів України представникам опозиційного уряду. Буквально вчора ціла держава бачила, як представників опозиційного уряду Януковича не впустили на засідання Кабінету Міністрів України. Вона обмежує доступ на засідання уряду журналістам, хоча це передбачено Законодавством і принципами демократії в Україні і не Тимошенко повинна це вирішувати. Тому така заява Тимошенко продиктована двома причинами: по-перше, щоб Партія регіонів була інструментом у її боротьбі із Президентом України, а цього не буде ніколи, Партія регіонів не буде інструментом у боротьбі Тимошенко із Ющенком, як і не буде інструментом у боротьбі Ющенка із Тимошенко. А по-друге, вона чітко зрозуміла, що крах її авантюрній і популістській політиці вже видно і вона намагається схопитися за чиєсь сильне плече, яким є зараз Партія регіонів, щоб розділити за це відповідальність перед народом. Як висновок зазначу: Партія регіонів відкрита для об’єднання на високих засадах об’єднання держави і народу України, а не на чиїхось меркантильних інтересах та заради них», — додала Герман.
Нагадаємо, прем`єр Юлія Тимошенко не виключає об`єднання з Партією регіонів в одну коаліцію. Про це Тимошенко сказала в інтерв`ю європейському каналу «Євроньюс», — повідомляє Українська правда.
На питання, чи може таке статися, щоб в одну коаліцію об`єдналися Партія регіонів і Блок Тимошенко, прем`єр-міністр відповіла: "Може, але на наших умовах".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ