Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко хвора і потребує негайного лікування - німецькі лікарі

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко хвора і потребує негайного лікування. Про це йдеться у висновках німецьких лікарів стосовно стану здоров’я екс-прем’єра, повідомляє сайт Тимошенко з посиланням на прес-реліз клініки "Шаріте".

У документі зазначається, що 7 березня в Києві відбулася зустріч лікарів "Шаріте", професора Карла Макса Айнхойпля і професора Норберта Хааса, посла Німеччини в Україні Ганса-Юргена Гаймзьота і представника Відомства Федерального канцлера Німеччини з генпрокурором Віктором Пшонкою, головою МОЗ Раїсою Богатирьовою, заступником голови МЗС Русланом Демченком і заступником генпрокурора.

"У ході цього засідання генеральний прокурор заявив, що у разі потреби медична допомога колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко може бути надана за межами харківської виправної колонії", - йдеться у прес-релізі клініки.

"Під час другого засідання професор Айнхойпль і професор Хаас передали своє заключення українським лікарям і лікарям спільної міжнародної медичної комісії, а також представникам Міністерства охорони здоров'я і Державної пенітенціарної служби", - зазначають німецькі медики.

"В результаті детального обговорення українські і німецькі лікарі досягли консенсусу відносно встановлення діагнозу. Вони одноголосно дійшли висновку, що пані Тимошенко хвора і потребує термінового лікування", - наголошують лікарі.

Німецькі медики вказали на те, що необхідне лікування не могло б бути проведене у в'язниці відповідно до міжнародних стандартів у зв'язку зі своєю комплексністю, і підтвердили свою готовність і далі супроводжувати процес лікування.

"Генеральний прокурор України прямо висловив своє схвалення. З інших питань була досягнута угода про конфіденційність", - йдеться у документі.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ