Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тимошенко і компромат на власника ЛАЗу Чуркіна у Львові з’явилися одночасно

Минулого тижня, а саме у день приїзду до Львова Юлії Тимошенко, до рук ради ветеранів Львівського автобусного заводу потрапили документи, що свідчать про незаконну приватизацію підприємства у 2001 році. З того часу минуло майже 8 років, упродовж яких «ЛАЗ грабували, розтягували, розпродували, перейменовували». Нині ж підприємство має борги із заробітної плати, виробництво призупинено. Зважаючи на це, представники ЛАЗу вимагають повернути завод у державну власність. Цю заяву 30 червня озвучив секретар громадської ради ветеранів ЛАЗу Роман Пак.

«Минулого тижня в наші руки потрапили документи, які кричать свавіллям і беззаконням в Україні – рішення судів Деснянського районного суду м. Києва і Вищого господарського суду м. Києва, де ще 29 листопада 2001 року Деснянський суд скасував як незаконну приватизацію Львівського автобусного заводу.

Тобто через півтора місяці після того, як ФДМ оголосив переможця компанію «Сіл-Авто». У рішенні суду записано – визнати недійсним протокол комісії, яка визнала переможцем «Сіл-Авто» у боротьбі за автобусний завод.

Потім ФДМ подав скаргу, яка довго гуляла, і 2003 року Апеляційний суд теж визнав незаконність приватизації і підтримав рішення Деснянського суду. Тобто – і друга інстанція визнала, що приватизація відбулася незаконно, і вона була анульована.

Тоді ФДМ дає у вищу інстанцію – клопотання до Вищого господарського суду і 20 січня 2004 року цей суд також визнав приватизацію недійсною.

Ці документи до нас потрапили минулого тижня, у четвер, у день приїзду Тимошенко», – розповів Роман Пак.

За його словами, «майже 8 років ЛАЗ грабували, розтягували, розпродували, перейменовували»: «У січні 2008 через БТІ вони навіть зуміли оформити відчуження – розділили все майно підприємства на дві частини. Частину відали ТзОВ ЛАЗ, що заснував Чуркін, – на 8 млн грн, і на 18 млн грн передали ЗАТ. При чому передали, не маючи права ні на що. Розпродали бази відпочинку, цехи, приміщення, він (Чуркін, – ред.) судиться за гуртожитки. При цьому не має підстав навіть на володіння цим майном».

Роман Пак розповів, що прокуратура має подати позов до суду, щоб повернути незаконно здобуту державну власність.

 

 



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ