Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко каже, що про її застуду збрехали

Тюремники за дорученням президента Віктора Януковича навмисно зірвали побачення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з Арсенієм Яценюком, Іриною та Юрієм Луценко та членом Європарламенту Яцеком Саріуш-Вольським. Про це йдеться у заяві екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Вранці 15 листопада з телевізійних новин я дізналася, що нібито через гостру вірусну хворобу (грип) я начебто відмовилася від побачення та міжнародної зустрічі.  У цих подіях, як у краплі води, відбивається вся реальність авторитарного режиму Януковича", - заявила Тимошенко.

"По-перше, я не хворію на ГРВІ (грип) та не відмовлялася від зустрічей. … По-друге, я двічі - о 10:30 та о 14:30 - письмовими заявами поінформувала начальника колонії, що я не хвора на застуду. У цих заявах я вимагала допустити до мене людей, які прибули на зустріч", - повідомила екс-прем'єр.

Окрім того з 11:00 "я наполягала на огляді, однак лише о 13:30 до мене прийшли два лікаря — Ірина Фурса та лор-лікар, які оглянули мене та пересвідчилися, що я не хвора на застуду", зазначає екс-прем'єр.

"Я попросила їх написати висновок, де було б відображено, що я не хворію на застуду - це відбувалося в присутності шістьох охоронців та медсестри", - зазначила Тимошенко.

За її словами, аби вона не мала можливості через відкрите вікно передати Яценюку та родині Луценків інформацію, що вона не хвора на застуду, "тюремники щільно зачинили вікно та зняли з нього ручки".

"О 15:00 стало цілком зрозуміло, що тюремники за дорученням Януковича навмисно зірвали мої побачення. У зв’язку з цим я написала та відправила до Харківської облпрокуратури заяву про злочин, який скоїв начальник Качанівської колонії Ігор Колпащіков", - додала Тимошенко.

"Легіони озброєних силовиків, яких значно більше, аніж людей, проти яких їх виставляють, - зараз звичне явище. Це озброєні та добре навчені злочинці, які одягнуті в мундири солдатів та офіцерів ... Вони готові виконати будь-який наказ і безсоромно чинитимуть насилля над усіма, кого вважатимуть небезпечними для себе та своєї влади", - заявила Тимошенко.

"Я прошу всіх, хто здатен боротися, чинити їм опір. І робити це треба зараз, бо потім буде пізно", - закликала екс-прем'єр.

Як відомо, вдень 15 листопада тюремники не дозволили Юлії Тимошенко зустрітися з соратниками, бо "хочуть зберегти її здоров'я". У ДПтС заявили, що у екс-прем'єр-міністра ГРВІ.

Ввечері до Тимошенко пустили її захисника Миколу Титаренка.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ