Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко не бачить підстав для надзвичайного стану

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко як і раніше вважає, що на сьогодні в Україні немає підстав для введення надзвичайного стану у зв`язку з епідемією грипу. Про це вона заявила сьогодні на брифінгу в Ужгороді, коментуючи на прохання УНІАН відповідну заяву секретаря РНБО Раїси Богатирьової.

«Я хочу підкреслити, що коли кількість захворювань перевищує епідемічний поріг – вводиться карантин. Це і є надзвичайний стан і надзвичайні заходи в умовах епідемій інфекційних захворювань. Тому в ряді областей, зокрема і в Закарпатській, карантин запроваджено. Він припускає застосування всіх надзвичайних заходів для нерозповсюдження інфекцій. Більше з надзвичайних заходів не треба нічого, треба просто виконувати всі організаційні і медичні протоколи, які передбачені спеціальними документами і які зараз застосовуються в тих областях, де в цьому є потреба», - сказала Ю.Тимошенко.

Крім того, прем`єр, звертаючись не тільки до Президента України, а й до РНБО, підкреслила необхідність підписання закону про виділення 1 млрд. грн. на боротьбу з епідемією грипу.

«Користуючись нагодою, я все-таки хотіла б звернутися і до РНБО, і до Президента персонально – підписати якнайшвидше закон, прийнятий майже всіма депутатами, про додаткове виділення мільярда гривень на заходи щодо боротьби з поширенням пандемії. Я думаю, що це буде дуже велика допомога від Президента, якщо він невідкладно, навіть у вихідний день, підпише цей закон», - сказала Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, 6 листопада в ефірі «5 каналу» секретар Ради національної безпеки та оборони Раїса Богатирьова заявила, що для введення в Україні надзвичайного стану у зв`язку з епідемією грипу є конституційні підстави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ