Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко обов’язково буде звільнена достроково

Тимошенко обов’язково буде звільнена достроково. Про це Володимир Яворівський заявив на прес-конференції у Кіровограді 27 березня 2012 року. На його переконання, для цього є декілька підстав, залишається лише питання, коли це станеться: до, чи після парламентських виборів. Про це повідомила прес-служба депутата.

Володимир Яворівський: «Перша із підстав це резолюція ПАРЄ, яка містить безпосереднє звернення до Президента України Віктора Януковича. Вона означає, що Європа розуміє - на суддівські рішення у нашій країні впливає особисто Янукович і важелі щодо звільнення Тимошенко саме в його руках. Та й сама тональність резолюції не дає сумнівів у тому, що її виконання є обов’язковим.

Друга: досі не виконано рішення Європейського суду стосовно лікування Юлії Тимошенко поза межами в’язниці. Уже спливають встановлені терміни, після закінчення яких наступає відповідна кримінальна відповідальність для тих, хто продовжує ігнорувати висновки іноземних лікарів і тим самим наражає здоров’я Тимошенко на реальну небезпеку і як наслідок проти України можуть бути вжиті конкретні заходи.

Третя: я знаю, що вже існує певний список із двадцяти осіб, де є прізвища і кількох міністрів, і самого Януковича, чиї закордонні рахунки буде заморожено. Як це проектується на долю Тимошенко? Влада буде змушена її випустити. Однак з огляду на те, що у квітні нинішнього року Європейський суд розглядатиме справу Тимошенко, вони поспішають отримати вирок і по справі ЄЕСУ.»

Володимир Яворівський також озвучив варіант розвитку подій в Україні: «Може статися так, що в державі назріє справжній бунт. І головну роль в його організації відіграють навіть не політики, бо все відбудеться стихійно. Невдоволення людей зростає, отже їхня реакція на дії нинішньої влади може бути дуже емоційною, а значить, неконтрольованою. Гадаю, влада не втримається до кінця своєї каденції».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ