Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко піде до депутатів просити мільярд

Масштабну підготовку до другої хвилі пандемії без грошей не підготувати. Про це заявила 25 листопада прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в ефірі "5 каналу", передає РБК-Україна.

"Я буду звертатись до парламенту, бо таку масштабну підготовку до другої хвилі пандемії без грошей не підготувати. Я буду сама в парламенті в четвер (26 листопада)", - сказала вона.

"Сьогодні вранці я зустрічалась з головою місії ВООЗ, які приїхали в Україну, подивитись як розгортаються всі прояви епідемії. Вже майже всі країни світу мають на свої території випадки грипу. Це є не українська проблема, а проблема світова. Згідно з прогнозом щодо України, ці цифри просто вбивають. Оптимістичний прогноз - 35 тис. смертей від пандемічного грипу. Це в 10 разів більше, ніж показник смертності від сезонного грипу. Тому, сьогодні, коли ми з'ясовували, як Україна пройшла першу хвилю пандемії, нам дали дуже високу оцінку... Вони (ВООЗ) сказали, що сьогодні Україні загрожує серйозна пандемія. Є повна стенограма. Я зобов'язана чесно сказати людям про загрозу", - сказала прем'єр.

Нагадаємо, 26 листопада з ініціативи БЮТ відбудеться позачергове засідання Верховної Ради, на якому планується подолати вето Президента на закон про виділення 1 млрд грн для боротьби з наслідками епідемії грипу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ