Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко подасть до суду на ЦВК, бо «Янукович готує фальсифікацію»

Кандидат на пост Президента України Юлія Тимошенко має намір сьогодні звернутися до суду з вимогою скасувати рішення Центральної виборчої комісії від 4 січня, яке дозволяє голосування вдома без документального обґрунтування такої необхідності. Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні на брифінгу в міжнародному аеропорту «Бориспіль» перед робочою поїздкою до Вінницької області.

 

Ю.Тимошенко переконана, що таке рішення ЦВК фактично надає можливості для фальсифікацій результатів виборів Президента.

 

«Ми сьогодні звертаємося до суду для того, щоб ще раз довести, що саме та частина ЦВК, яка представляє В.Януковича, – саме вона готує фальсифікацію. І ми звертатимемося до суду, щоб скасувати це рішення», - сказала Ю.Тимошенко.

 

Окрім того, вона заявила, що має намір звернутися до ОБСЄ та інших міжнародних організацій та проінформувати їх про це рішення ЦВК, і про те, що воно дає можливості фальсифікувати результати виборів.

 

«Я сьогодні готую спеціальне звернення до міжнародних інституцій, у функції яких входить відстежування чесного і демократичного проведення виборів без фальсифікацій. Ми звернемося до ОБСЄ – я підпишу це звернення. Я підпишу таке звернення до всіх дипломатичних представництв, які сьогодні працюють в Україні, і, крім того, через наші посольства в інших країнах також передам інформацію про те, що пан Янукович зі своєю корумпованою більшістю у ЦВК готує фальсифікацію виборів. І я зроблю все, що тільки можливо, для того, щоб ці речі не допустити», - сказала Ю.Тимошенко.

 

Вона також заявила, що якщо протягом трьох днів ЦВК не скасує це рішення, то БЮТ наполягатиме на скликанні позачергового засідання парламенту.

 

«Ми скликатимемо позачергове засідання Верховної Ради. Жартів тут не буде… Якщо не допоможуть збори Верховної Ради, і депутатський корпус, не дай Бог, стане на бік фальсифікації виборів, ми думатимемо, які важелі застосувати, і звертатимемося до громадськості України», - сказала Ю.Тимошенко.

 

Як повідомляв УНІАН, вчора, 4 січня, ЦВК ухвалила рішення, згідно з яким для голосування за межами виборчої ділянки виборець не має надавати документ, який підтверджує, що він не може пересуватися самостійно. За це рішення проголосували 8 членів ЦВК, 4 – «проти» і двоє утрималися. 

 

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ