Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко пообіцяла кредити на авто під 5%

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко сподівається, що в 2010 році можна буде забезпечити видачу споживчих кредитів на придбання вітчизняних автомобілів під 5% річних. Про це вона заявила 11 січня під час відвідання ЗАТ "Запорізький автомобілебудівний завод" (ЗАЗ).

"Якщо ми після перемоги на президентських виборах поставимо нормальне керівництво Нацбанку, закінчимо оздоровлення банківської системи, то видавати споживчі кредити потрібно не під 20% річних і більше, а не більш як 5% річних для того, щоб ми були конкурентами к світі і мали нагоду реалізовувати свої програми", - сказала Тимошенко.

Споживче кредитування, за ії словами, дасть можливість реалізовувати автомобілі українського виробництва, зокрема АвтоЗАЗ, на внутрішньому ринку України.

Прем'єр підкреслила, що внутрішній ринок автомобілів має бути захищений так, щоб вітчизняні автомобілі були конкурентоспроможними, і митний збір на імпортні автомобілі має бути порівняним з митами в інших країнах.

"Митний збір на імпортні автомобілі має бути порівняним з митами, які є в інших країнах. І сьогодні не можна відкривати двері і не давати можливість, по суті, руйнувати нашу власну автомобільну промисловість", - сказала Тимошенко.

Вона нагадала, що на сьогодні у Верховній Раді знаходиться кілька законопроектів про введення додаткового мита в 13% на імпорт автомобілів.

Коментуючи на прохання журналістів можливість ухвалення цих законів, при тому, що проти таких мит виступає Світова організація торгівлі, Тимошенко сказала:

"Поки діяло 13%-не мито, ми утримували нашу автомобільну галузь. І дійсно, у СОТ є свої претензії до того, щоб не було взагалі ніякого мита. Але, безумовно, кожна країна лобіює своє виробництво, і тому нам потрібно повертатися до стандартного захисту".

Голова уряду наголосила, що в Україні мають бути визначені такі розміри мита, які дають можливість не руйнувати автомобільні заводи і промисловість, "а давати шанс жити і процвітати", передає Економічна правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ