Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тимошенко просить не зараховувати все, що було за межами дільниць

Тимошенко просить визнати голосування за межами дільниці таким, що не відбулося. Про це вона заявила під час свого виступу у вищому адміністративному суді. Тимошенко заявила, що встановлені не поодинокі факти, коли заяви про голосування на дільниці підписувалися однією рукою.

 

"Розрив між мною і Януковичем склав 800 тисяч, тоді як за додатковими списками проголосували 300 тисяч і 1,3 млн проголосували на дому", - наголосила вона.

 

"Я прошу голосування за межами дільниці вважати таким, що не відбулося, оскільки воно проводилося без медичних довідок і збереження паритету представництва двох кандидатів (у виїзних групах дільничних комісій)", - зазначила Тимошенко.

 

Також ще одним порушенням вона назвала погану якість електронного реєстру виборців.

"Місцеві органи влади не просто чинили опір та не вносили зміни в реєстр, там опинилась велика кількість людей, які померли, але ці люди проголосували і поставили підпис за отриманий бюлетень", - зазначила вона.

 

"І залишились вулиці, яких не існує в природі, або вказані нежитлові будинки, де мешкають сотні людей", - додала вона.

 

"В день голосування до списків виборців внесено 300 тисяч осіб", - зазначила Тимошенко.

Вона нагадала, що закон забороняє вносити зміни до реєстру виборів у день голосування.

"Але ЦВК дав таке право, яке прямо суперечило закону. Апеляційний адмінсуд виніс рішення, яке забороняє реєструвати в день виборів, але ЦВК діяло в супереч цьому. Куди поділась норма Конституції, за якою рішення суду є обов'язковим для виконання?" - обурилась вона.

 

Також системним порушенням Тимошенко назвала підкуп виборців, який полягав у перевезенні громадян спеціальними автобусами на виборчі дільниці.

 

"Це перевезення здійснювалося автобусами з символікою Януковича, з роздачею усього, що є благами для людини", - зазначила вона.

 

Тимошенко заявила, що її штаб не використовував підвезення людей. "Ми були в нерівних умовах, якщо умови були нерівними, то встановити чесні результати виборів неможливо", - наголосила Тимошенко.

 

"Якщо будуть повторні вибори, а я вірю, що якщо є справедливість то вони обов'язково будуть - то нам треба позбутись такої нерівності", - зазначила вона.

 

Українська правда

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ