Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко просить Європу не відмовляти Україні через її ув'язнення

Ув'язнена екс-прем'єр Юлія Тимошенко просить Єврокомісію продовжити співпрацю з Україною незважаючи на її арешт.

Про це йдеться у її зверненні, поширеному у закордонних ЗМІ, текст має "Українська правда".

У своєму емоційному листі Тимошенко просить Брюссель "ігнорувати дії українських кримінальних авторитетів" і продовжити з підписанням угоди про асоціацію, яку ЕС міг зірвати на знак протесту проти її ув'язнення.

"Я прошу вас не голосувати проти цієї Угоди, навіть якщо ви вважаєте, що це покращить мої шанси вийти на волю. Я зовсім не хочу, щоб європейське майбутнє моєї країни залежало від мого власного комфорту", - написала Тимошенко.

Зрив підписання угоди "стане трагедією, яка затемнить майбутнє України на десятки років вперед", - написала Тимошенко у листі.

"Я звертаюся до вас з проханням: при прийнятті доленосного рішення про підписання та ратифікацію Угоди віддати перевагу європейським прагненням українського народу та проігнорувати заздалегідь сплановані дії української влади, спрямовані на зрив цього історичного прориву до Європи", - зазначила Тимошенко.

"Я зовсім не хочу, щоб європейське майбутнє моєї країни залежало від мого власного комфорту", - зазначила вона.

"Наша європейська перспектива опинилася під загрозою не через Європу, а через свідомий розрахунок української влади… Двадцять років надій на приєднання до європейської родини, на остаточне звільнення від гіркого радянського спадку знищуються через жадобу українського президента та його оточення до влади та багатства", - вважає Тимошенко.

Також вона вважає, що українські влада свідомо зриває процес підписання угоди про асоціацію.

"Президент Янукович та уряд порушують усі передумови підписання Угоди. Це відбувається не випадково... Вони свідомо, планово, цинічно зривають процес європейської інтеграції України та переорієнтовують зовнішньополітичний курс на протилежний", - вважає Тимошенко.

"Я прошу вас не звертати увагу на свідомий саботаж цього процесу українською владою", - звернулась вона.

Як розповіла Українській правді прес-секретар Тимошенко Марина Сорока, лист було передано через захисника і оприлюднено у закордонних виданнях .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ