Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко розповіла про закриття своєї кримінальної справи

Кандидат у президенти, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що кримінальну справу, порушену проти неї в Росії, було закрито через відсутність складу злочину. Про це Тимошенко заявила в інтерв'ю "Українській правді".

"Вона була закрита за повною відсутністю будь-якого складу злочину. Будь-якого!.. Є абсолютно всі документи, які повністю реабілітують і мене, і моїх друзів, і мою сім'ю. Це була велика боротьба, яка не могла б завершитися успішно з опозиції, якщо б не було чистоти в наших діях", - сказала Тимошенко.

Тимошенко також зазначила, що пишається тим, що коли Леонід Кучма підняв проти неї "півсвіту, то не знайшли в моїх діях ні корупції, ні порушення законів".

"Україна тоді дуже погано розраховувалася за газ. Платила тільки 30% вартості. Але, коли стояла дилема - платити за Україну з газових контрактів на базі підприємства, яке я очолювала, або відкладати гроші на якийсь свій рахунок, то я платила за газ . Тому що держава завжди була пріоритетом для мене. І це не порожні слова, а реальна історія, яка має документальне підтвердження. Тому і не знайшли жодного рахунку, на якому були б накопичені нечесні гроші", - сказала Тимошенко.

За словами Тимошенко, створення на Кіпрі компанії Somolli і United Energy в Британії було зумовлене необхідністю забезпечення функціонування підприємства через робочі рахунки. "Ми мали таке банківське звернення, яке мали всі інші підприємства. Я хочу закінчити розмову на цю тему тільки тому, що я - єдина людина, яка в опозиції отримала всі рішення судів про те, що я ніде не взяла у держави жодної копійки" , - сказала вона.

Тимошенко також звернула увагу на той факт, що рішення Верховного суду про закриття справи було винесено в 2005 році, коли вона вже не працювала у владі. За її словами, справа була закрита Генеральним прокурором Святославом Піскуном у межах його повноважень.

"А генпрокурором вона була закрита через відсутність складу злочину. Цю тему треба взагалі закрити. Є рішення суду, яке ми отримали, коли перебували в опозиції. Це були масштабні політичні репресії проти мене, моєї сім'ї, моїх друзів, які були організовані Кучмою та його оточенням", - вважає Тимошенко.

Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко на своїй прес-конференції 12 січня зачитав уривки кримінальної справи, порушеної проти Тимошенко за дачу хабарів в 1996 році посадовим особам Міністерства оборони Росії, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ