Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко візьме участь у святкуванні 750-річчя Львова та допоможе у реставрації Вірменського собору

Юлія Тимошенко прибуде на святкування 750-річчя Львова – про це «Гал-info» повідомив депутат Львівської міської ради, колишній помічник Юлії Тимошенко Вардкес Арзуманян. Він зазначив, що під час свого перебування у Києві він мав зустріч із Юлією Тимошенко під час якої вона заявила про свій намір відвідати Львів а також висловила свою вдячність львів’янам.
 Вардкес Арзуманян також повідомив, що Юлія Тимошенко висловила готовність посприяти реставрації Вірменського собору у Львові як видатної пам’ятки архітектури. Реставрація Вірменського собору повинна відбутися до святкування 750-річчя Львова.
 Вірменський собор у Львові є визначною пам’яткою архітектури, він був збудований у 1363 – 1370 р. на кошти багатих купців – Якова з Кафи (Феодосії) та Паноса з Гайцараца. Архітектором цього собору був Доринг. Довший час він був центром життя вірменської громади Львова. Після II Світової війни радянська влада віддала Вірменський собор під сховище старовинних шедеврів українського іконопису. У приміщення храму знесли скарби з ліквідованих на той час греко-католицьких церков, а також знамениту колекцію ікон зі збірки Андрея Шептицького. За часів незалежності України Вірменський собор було поступово передано в користування громаді Вірменської апостольської церкви — спочатку було передано дзвіницю, а згодом і весь собор. Крім того з території церкви було забрано колекцію ікон зі збірки Андрея Шептицького. У 2001 році Вірменський Собор відвідав Папа Римський Іван Павло ІІ. Вірменський собор є кафедральним для вірних Вірменської Апостольської Церкви в Україні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ