Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко закликала Савченко припинити голодування

Депутат від "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликає Надію Савченко припинити голодування, а світ і Україну – домогтися її звільнення. Про це йдеться в її заяві, оприлюдненій у понеділок.

"Будь-яке голодування, яке триває понад 21 день, завдає непоправної шкоди організму. Не хочеться про страшне, але лік іде не на дні – на години. І ми не знаємо, як там вона. Адвокатів не пускають до Надії з 31 грудня і навряд чи пустять до 12 січня", - йдеться в заяві.

Тимошенко нагадує, що в цей різдвяний час молитви усього нашого народу нині з Надією Савченко.

"Україна молиться за твоє якнайшвидше визволення, здоров’я і повернення до родини і робить все для цього. Ти дуже потрібна нам. Потрібна живою. Тому я прошу тебе – облиш голодування! Набирайся сил. Ворогові ми треба лише слабкими. Але перемога неодмінно буде за Україною, і ти мусиш розділити радість цієї перемоги зі своїм народом", - наголошує Тимошенко.

Депутат також закликала президента Порошенка глав держав та урядів країн Європейського Союзу не відкладати питання звільнення Савченко до переговорів в Астані 15 січня.

"…адже з 26 січня Надія Савченко набуде статусу члена Парламентської асамблеї Ради Європи. Активізуйте зусилля зараз - попри свята, попри графіки і плани! У нас дуже мало часу, щоб врятувати Надію", - наголосила Тимошенко.

Також у понеділок в мережі стартувала інтернет-акція на підтримку Савченко. 

Активісти створюють і поширюють у мережах Twitter i Facebook матеріали з інформацією про українську льотчицю з хештегом #FreeSavchenko.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ