Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко зустрілась із Патріархом Кирилом

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко учора, 27 липня, зустрілася із Патріархом Московським і Всієї Русі Кирилом. Розмова відбулася в Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомило управління у зв’язках із ЗМІ Секретаріату КМУ.

Її учасники обговорили відносини між Церквою та державою, питання духовного відродження та повернення наших народів до християнських цінностей, проблеми Православ'я в Україні.

„Я приїхав, щоб молитися разом з людьми, тому що я вірю в надзвичайну силу молитви”, - зазначив Патріарх Кирило на початку зустрічі. Зі свого боку Юлія Тимошенко наголосила, що „в такий складний момент, коли усі країни, не тільки Україна, переживають важкі часи, людям потрібні сила волі, сила духу, надія”.

Юлія Тимошенко підтримує постійний діалог з українськими релігійними лідерами. Зокрема, нещодавно у Кабінеті Міністрів відбулася зустріч Глави Уряду із Всеукраїнською Радою Церков.

Минулого тижня Юлія Тимошенко відвідала Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Любомира (Гузара).

Протягом року Прем'єр-міністр мала кілька зустрічей із Предстоятелем УПЦ Київського Патріархату Патріархом Філаретом.

Юлія Тимошенко також зустрічалася із Предстоятелем Української Автокефальної Православної Церкви Мефодієм під час наради, де обговорювалася передача УАПЦ Андріївської церкви.

Наприкінці минулого року Прем’єр-міністр здійснила окремий візит Митрополитові Володимиру, Предстоятелю УПЦ, яка перебуває у єдності з Московським Патріархатом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ