Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тисовець визначено як один з чотирьох головних українських центрів для розвитку спорту

16 березня відбулася спільна нарада Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту і Національного олімпійського комітету, участь в якій взяли міністр Юрій Павленко, Президент НОК Сергій Бубка, заступник міністра, віце-президент НОК Володимир Бринзак, президенти федерацій, голови фізкультурно-спортивних товариств, представники інших спортивних організацій. Про це повідомила прес-служба Мінсім'їмолодьспорту.
Метою зустрічі була підготовка до засідання Національної ради з розвитку фізичної культури і спорту. Такий орган був створений при Президентові України за ініціативи НОК України і Мінсім’ямолодьспорту. Відповідний Указ про запровадження такого інституту Президент України Віктор Ющенко підписав 3 лютого.  Ефективна робота Національної ради дозволить оперативно і ефективно вирішувати найболючіші питання фізичної культури і спорту на найвищому державному рівні.
На початку засідання Юрій Павленко проінформував присутніх про підсумки вчорашньої зустрічі з Президентом України. Міністр оголосив, що визначено чотири головні центри для розвитку спорту – це Карпати (Тисовець) (центр для зимових видів спорту), Крим, де створюватимуться всі умови для розвитку цілого ряду літніх видів спорту, Гореничі (тут буде створений центр для розвитку ігрових видів спорту), а також Київ, де планується побудувати льодовий палац. 
“Попередньо перше засідання Національної ради заплановано на 12 квітня. Впевнений, що найближчим часом нам необхідно затвердити Національний план дій з розвитку спорту і спільними зусиллями поетапно вирішувати цілий ряд проблемних питань”, - наголосив Юрій Павленко.
Президент НОК Сергій Бубка підкреслив, що основний документ з розвитку спорту має містити під собою чіткий розподіл джерел і термінів фінансування тих чи інших заходів. “Національний олімпійський комітет України зараз завершує роботу зі створення благодійного фонду підтримки розвитку національного олімпійського руху. Впевнений, що такий крок необхідний. Залучення коштів від меценатів на потреби спорту дозволить вирішити широкий спектр нагальних питань, покращити матеріально-технічну базу, забезпечити належну підготовку резерву  тощо”, - висловив впевненість Сергій Бубка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ