Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тюремники подаватимуть до суду на депутатів, які залишились ночувати біля Тимошенко

Державна пенітенціарна служба готує документи до суду зв'язку з діями народних депутатів від "Батьківщини" Олександри Кужель, Тетяни Слюз та Людмили Денисової, що відмовилися покидати екс-прем'єра Юлію Тимошенко після закінчення часу, відведеного на короткострокове побачення. Про це повідомив журналістам начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков.

"У нас є законодавчо правильний останній спосіб - звернутися до суду. Документи ми вже готуємо. На сьогоднішній день ми проводимо профілактичні бесіди, поки обмежуємося цим", - повідомив Колпащиков.

За його словами, роз'яснювальні бесіди з Тимошенко та народними депутатами поки результатів не дали.

"Я тільки що відвідував народних депутатів, Юлію Володимирівну, які знаходяться в кімнаті для проведення зустрічей з адвокатами. Ви знаєте, що вони там знаходяться відучора, оголосивши акцію громадянської непокори. Я провів ще одну профілактичну бесіду з ними. Попросив їх закінчити протиправні дії і покинути це приміщення, на що вони відповіли відмовою до того моменту, поки не будуть виконані, як вони говорять вимоги, викладені в заяві Юлії Володимирівни", - сказав Колпащиков.

Він підкреслив, що вважає вимоги Тимошенко необґрунтованими, оскільки пенітенціарна служба діяла на підставі законодавчих актів.

"Я їм (народним депутатам) пропоную - якщо ви хочете міняти ці законодавчі акти, це треба робити не там, де вони зараз знаходяться, а, напевно, в залі Верховної Ради", - зауважив Колпащиков.

Нагадаємо, три депутати Ради від "Батьківщини" - Олександра Кужель, Тетяна Слюз та Людмила Денисова - залишилися разом з Тимошенко в ЦКБ «Укрзалізниці» після завершення короткострокового побачення увечері 16 січня. Уночі одній з депутаток стало погано.

Тимошенко оголосила 8 січня в 15.30 акцію громадянської непокори. Зокрема, вона заявила, що більше не ввійде в свою тюремну палату, поки звідти не будуть прибрані відеокамери і караул, який там знаходиться постійно.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ